keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Postia MML:tä

"Ei juma... Näiden kanssa saattaa mennä vielä hermo, mä sanosin..."


Johan tätä pakettia ehdittiin odotellakin! Tänään posti toi meille Maanmittauslaitokselta A3 kokoiset kartat, jotka tarvitaan siis asemapiirrosta varten. Karttoja on kaiken kaikkiaan neljä, kolme kappaletta 1:500 kokoisia karttoja, ja yksi 1:2000, joka on mukana lähinnä selventämässä kokonaiskuvaa. 

Asemapiiroksen piirtäminen näihin onkin seuraava rastimme. Kunnasta suositeltiin, että asemapiirroksen piirtäisi ammattisuunnittelija, mutta suositusta uhmaten, yritämme piirtää asemapiirroksen itse. Säästö se on pienikin säästö, jollaista tällä peliliikkeellämme tavoittelemme. Pelkästään kartoista kun jouduimme maksamaan peräti huikeat 60 e ;) 

Kun kartat ovat valmiina, niistä tulee näkymään rakennusten sijainnit (alustavat), käynti tontille, kunnallistekniikan liittymispiste ja naapurikiinteistöjen rajat. Ilman näitä emme pysty aloittamaan esimerkiksi naapureiden kuulemista, joten hyvin oleellisista lappusista on kyse. 

Harjoittelemme  ensin tontin rajojen piirtämistä itse netistä tulostettuihin A4 kokoisiin 1:500 karttoihin, ja ensi viikolla mahdollisesti käymme yhdessä myyjän kanssa piirtämässä lopulliset versiot näihin Maanmittauslaitoksen karttoihin, jonka jälkeen aloitamme sitten ne pelätyt naapurien kuulemiset! Jaiks! Ei auta kuitenkaan kuin mennä tuulta päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti