sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Hitaasti, mutta varmasti

Heippatirallaa! Siitä on taas hujahtanut aikaa, kun edellisen kerran on päivitystä projektin tiimoilta tullut, mutta koko ajan se taustalla on edennyt. Hitaasti, mutta varmasti. Tämä kevät on ollut vain yhtä odottelua asiasta toiseen, ja mitään merkittävää ei ole ehtinyt tapahtua, mutta NYT, nyt on suuret odotukset, että asiat lähtisivät rullailemaan ihan aikuisten oikeasti eteen päin.

Meillä on huomenna (Vihdoinkin!) tiedossa tontin lohkominen. Tonttiimme liittyen on tullut pieniä mutkia matkaan, mutta niistä voisin sitten tarkemmin kirjoitella omassa, lohkomista käsittelevässä tekstissään, jonka meinaan huomisen jälkeen kirjoitella. Joka tapauksessa, odotukset on korkealla nyt tästä eteenpäin.

Eli, missä mennään nyt tällä hetkellä?


Olemme vihdoinkin edenneet siihen pisteeseen, että olemme saaneet nykyisestä asunnostamme tarjouksen, jonka olemme hyväksyneet. On siis täydet mahdollisuudet vielä saada tänä vuonna tontilla tapahtumaa aikaiseksi, kunhan vain rakennusluvan käsittelyssä ei mene liian montaa kuukautta. Kesän me asumme vielä nykyisessä asunnossamme, mutta elokuussa koittaa muutto väliaikaiseen vuokra-asuntoon, jollaista olemme nyt alkaneet hyvissä ajoin etsiä. Parista olemme laittaneet jopa jo kyselyä. Tämän myötä saamme lopullisen rahoituksenkin kuntoon, ja edessä on pankin vaihto! 

Tietä tontille ei ole vielä olemassa, aiemmin mainitsemistani mutkista matkassa johtuen, mutta nyt lohkomisen jälkeen sekin on sitten nopealla aikataululla tulossa! Tämän jälkeen saamme vihdoinkin tilattua pohjatutkimukset paikalle. Osaltaan asioiden hitaaseen etenemiseen on vaikuttanut myös pitkään jatkunut talvi, lumet sulivat täältä meiltä päin paljon myöhemmin, kuin mitä esimerkiksi viime vuonna, sekä kelirikko, joka oli melko pahana tonttimme tienoille johtavalla hieman "isommalla" tiellä. 

Luonnoksia talostamme emme ole vielä saaneet ensimmäisiäkään, mutta eivätköhän nekin tässä lähi aikoina ilmesty :) Vielä emme ole kiirettä niiden suhteen pitäneet, koska muutkaan asiat eivät ole ottaneet edistyäkseen. 

Huvittaa kyllä suuresti, kun alkuvuodesta kävimme Asta-messuilla, ja osallistuessamme siellä PRKK:n Rakentajakouluun, tilaisuuden vetäjä sanoi osuvan ohjenuoran: Rakentamiseen kuuluu kaksi vuotta: Suunnitteluvuosi, ja toteutusvuosi. Tämä on ainakin meidän kohdallamme pitänyt aivan täysin paikkaansa, sillä on kulunut kokolailla vuosi siitä, kun ostimme tontin. Asiat eivät lähteneet etenemään toivotussa aikataulussa, mutta onpahan ollut aikaa suunnitella! :) 

Toivotaan, että pian tännekkin pääsisi kirjoittelemaan niitä ns. ihan oikeitakin juttuja raksalta! :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti