maanantai 21. toukokuuta 2018

Tontti lohkottu!

Nyt se on sitten tapahtunut, tontillemme on viimeinkin asetettu rajamerkit! Jippii! Nyt tiedämme tarkalleen tonttimme rajat!

Tänään aamulla lähdimme kahdeksaksi tontillemme. Onneksi sattui jälleen kaunis ja lämmin kesäpäivä, joten tontilla muutaman tunnin pyöriminen ei tuntunut ollenkaan pöllömmältä, mikäli kimpussamme pyörineitä hyttysiä ei lasketa! :) Paikalla olivat myös tonttimme myyjä, maanmittauslaitoksen työntekijöitä kaksi kappaletta, sekä lähinaapuri, jonka avustuksella etsittiin kantakiinteistön vanhoja rajapyykkejä, joiden avulla puolestaan meidän tonttimme rajat saatiin varmistettua. Tämä osoittautui suurimmaksi haasteeksi koko lohkomistoimituksessa, sillä varsinkin yksi rajapyykki oli todella hyvässä piilossa puun juurakoiden alla, mutta pienen kaivamisen jälkeen sekin löytyi.

Siinä se on, ensimmäinen rajamerkki tuoksuvan tuomen hellässä huomassa!
Täytyy sanoa, että fiilis on oikein mukava tällä hetkellä, tämä tuntuu nyt vihdoinkin niin... Todelliselta! :)

Olimme kuvitelleet, että lohkomistoimitus olisi tällä selvä, mutta saimmekin kuulla, että tiedossa olisi vielä kokous asian tiimoilta, jossa käydään läpi rasitteet, kiinteistön nimi yms. viralliset asiat. Aina oppii uutta, huomaa kyllä hyvin, että ihan noviiseja näissä rakennuspuuhissa ollaan :)

Jos luit edellisen kirjoituksen, muistat ehkä, että meillä oli ilmennyt tonttimme suhteen jälleen hieman mutkia matkaan, ja lupasin kirjoittaa siitä myöhemmin lisää.

Tilanne on nyt se, että tontti ei sijaitse siinä kohdassa maastossa, mihin olimme sen alkujamme suunnitelleet. Pieni heitto maaston ja alkuperäisen kartan välillä aiheutti sen, että tonttimme on nyt jonkin verran "keskeisemmällä" paikalla, kuin mitä se kuvitelmissamme oli. Havaitsimme tämän "virheen" kerran käydessämme tontilla pyörähtämässä, ja aloimme selvitellä asiaa tarkemmin. Asia tuli niin meille, kuin myyjällekkin yllätyksenä.

Siirto alkuperäisten suunnitelmien mukaiseen kohtaan ei kaupunkimme (Kuntamme muuttui kaupungiksi alkuvuodesta, tämä uusi nimitys vaatii hieman totuttelua!) puolesta onnistunut rannan läheisyyden vuoksi, vaikka tontiltamme ei edes näe tuota rantaa.

Säädökset ovat kuitenkin säädöksiä, ja niiden puitteissa meidän oli tämän asian kanssa toimittava. Pääasia on kuitenkin se, että meillä on tontti, joka on samalla alueella, ja siellä maaseudun rauhassa, eikä se heitto nyt niin mahdottoman suuri loppu peleissä ollut! :)  Rakennusten sijoittelun jouduimme suunnittelemaan uudelleen, mutta se on vain pieni muuttuja, joka ei paljon päätämme rasita, varsinkin, kun se kaupungillekkin on ok. Loppujen lopuksi, rakennukset saattavat sijoittua tontille jopa alkuperäistä ajatusta paremminkin, että sinänsä tässä kävi onni onnettomuudessa! :)

Tästä johtuen, myös tien teko on viivästynyt. Alunperin tien oli tarkoitus johtaa tontillemme tontin kulmasta, mutta nyt se siirtyykin ikään kuin keskelle toista laitaa. Ei iso muutos, mutta rakennusten sijoittelun kannalta kuitenkin ratkaiseva tekijä. 

Nyt vain lohkomiskokouskutsua odottelemaan!

1 kommentti:

  1. Tuo on hieno tunne, kun käytännössä alkaa tapahtumaan asioita. Meidän täytyy vielä etsiä kattavat kuljetuspalvelut. Sitten meilläkin alkaa urakka! Hyvä jos ei sijoittelun suhteen tullut suurempia ongelmia. https://www.laineaho.fi/kuljetus/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista