sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Tilannekatsaus alkuvuodelle

Tervehdys!

Tuntuu, että nämä rattaat pyörivät turhan hitaasti eteen päin tässä meidän projektissamme; mutta taas toisaalta, täytyy ajatella siltä kannalta, että eipähän tule turhia, hätiköinnistä johtuvia virheitä,  kun tuota aikaa suunnittelulle on ollut. Sen verran malttamattomaksi vaan itse allekirjoittanut tunnustautuu, että hieman alkaa turhauttamaan, kun ei mitään konkreettisesti näkyvää ole saatu aikaiseksi.

No, joka tapauksessa, jotakin on vireillä kuitenkin koko ajan:

- Olemme lopulta, pitkällisen pähkäilyn jälkeen löytäneet itsellemme sopivan suunnittelijan. Hänen vastuulleen tulevat siis ark- sekä rakennesuunnittelu, pääsuunittelijantehtävät, sekä energiaselvityksen laatiminen. Päädyimme häneen osittain hänen oman aktiivisuutensa vuoksi, ja hänestä saimme luotettavan fiiliksen keskustellessamme hänen kanssaan. Vaikuttaa ainakin vielä tässä vaiheessa siltä, että hänen kanssaan saamme asiat hoidettua. Lisäksi hänen hinnoittelunsa kuulosti useamman tarjouskyselyn jälkeen järkevimmältä, ei se halvin mahdollinen, mutta ei myöskään se kaikista kalleinkaan.

-Lisäksi, olemme etsineet itsellemme sopivaa maaperätutkijaa, ja nyt arvomme hieman kahden välillä. Olisi tärkeää saada maaperätutkimus suoritettua mahdollisimman pian, sillä se vaikuttaa kuitenkin oleellisesti rakennesuunnitteluun ja perustamistapaan. Oikeastaan, ennen maaperätutkmuksia, emme saa rakennuslupahakemustammekaan vireille, juuri em. syistä.

-Olemme saaneet hyvän tarjouksen maalämpökauppiaalta, vaikka lämmityspuoli ei aivan vielä olekaan ajankohtainen. Hyvä kuitenkin pitää tämäkin jo tässä vaiheessa mielessä. Maalämpö kun tulee olemaan todennäköisin lämmitysmuotomme. Toki, vielä tässä vaiheessa voimme pitää vaihtoehdot avoinna.

-Lohkominen on pantu vireille, ja sen lopullista toteutumisajankohtaa odottelemme kuin kuuta nousevaa.


Mitä muuta olemme saaneet aikaiseksi odotellessa?


Olemme saaneet tehtyä aika hyvät, ja mielestämme melko realistiset luonnokset, omasta haaveidemme talosta. Nämä luonnokset esitämme suunnittelijallemme, ja niiden pohjalta lähdemme lopullista versiota muodostamaan. Ei tarvitse siis aivan tyhjän päältä lähteä.

Täytyy kyllä sanoa, että vaikka omassa mielessä tietyt asiat ovat olleet todella selkeitä, niiden suoltaminen paperille järkeväksi kokonaisuudeksi, on osoittautunut todella vaikeaksi. Isona apuna on ollut kuitenkin valmistalojen pohjapiirrokset, joista hieman fiksailemalla on saanut lopulta jotakin järkevää aikaiseksi. 

Kävimme tuossa muutama viikko sitten Tampereen Astamessuilla, jossa osallistuimme myös PRKK:n rakentajakouluun. Mikä parhaiten jäi tuolta luennolta mieleen, oli se, että rakennuttaja ei todellakaan saa olla liian sinisilmäinen etsiessään urakoitsijoita työmaalleen. Lisäksi saimme useita muitakin hyödyllisiä vinkkejä tuosta rakentajakoulusta, minkä lisäksi liityimme myös PRKK:n jäseneksi, jolloin voimme hyödyntää heidän jäsenpalveluitaan, joita ovat mm. puhelimitse tapahtuvaa teknistä - ja lakimiesneuvontaa. Lisäksi heidän jäsenenään saa joistakin materiaaleista ja palveluista ostoetuja.

Messuista muuten jäi melko vähän mitään maailmaa mullistavaa käteen, toivoimme, että paikalla olisi ollut arkkitehtitoimistojen edustajia, mutta yhtä ainuttakaan sellaista emme sieltä löytäneet. Muutenkin tuntui siltä, että nuo messut olivat ehkä enemmän suunnattu niille, jotka ovat muutaman pykälän pidemmällä projektissaan kuin me. Ehkä ensi vuonna sitten nuo messut osuvat paremmin meilläkin maaliin! :)

No, tästä taas jatketaan eteen päin, toivon mukaan kohta olemme taas hieman viisaampia ja lähempänä haaveemme toteutumista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti