torstai 24. elokuuta 2017

Vesiosuuskunta

Kunnassamme rakennusluvassa edellytetään haja-asutusalueella liittymistä vesiosuuskuntaan. Asemakaava-alueella kunta hoitaisi vesi- ja viemäröintiasiat. Liittyminen vesiosuuskuntaan maksaa n. 14 400 €, mutta hinta on täysin vesiosuuskuntakohtainen. Tämän liittymismaksun lisäksi päälle rapsahtaa osuusmaksu, joka on 100 € ja pumppaamo jonka hinnaksi tulee noin 2500 €, unohtamatta tietenkään asennustöiden kustannuksia. Ilmaisesta hommasta ei tässäkään tapauksessa ole kyse, mutta erittäin kannattava asia se kuitenkin on.

Kävimme tulevan vesiosuuskuntamme puheenjohtajan juttusilla tässä pari päivää sitten, ja tarkastelimme kartoista liittymispistettämme. Meille on nähtävästi tulossa samoihin aikoihin rakentamista aloitteleva naapuri, joten pyrimme huomioimaan tämänkin seikan liittymispisteen suunnittelussa. Tässä vaiheessa tulevan naapurin kanssa yhteistyötä tehdessä saamme asian hoidettua kustannustehokkaammin.

Liittymispiste tulee sijaitsemaan tontistamme noin 50 metrin päässä, ja kaivuutyöt, sekä siitä koituvat kustannukset kuuluvat siitä eteen päin meille. Onneksi matka ei kuitenkaan ole tuon pidempi! Siinä mielessä meillä kävi loistava tuuri!

Tulevan vesiosuuskuntamme osakkailla on käytössä Grundfossin pumppaamot, jollaisen mekin tulemme sitten hankkimaan. Vesiosuuskunnallamme on varastossa varaosia kyseisiin pumppuihin, ja on luonnollisesti helpointa, että kaikilla osakkailla on samanlaiset laitteet, jotta kaikille sopivat samat varaosat.

Suunnitelmissamme on saada pumppaamo tulevan pihasaunamme nurkalle, sillä a) Silloin saamme helposti pihasaunan jätevedet pumpattua viemäriin b) Pumppaamo tulee jäämään mukavasti näkymättömiin saunarakennuksen taakse, sillä se tulee sijaitsemaan tonttimme etäisimmässä nurkassa tieltä ja naapureista katsottuna.


2 kommenttia:

  1. Hei!
    Kyllä näyttää tulevan hintaa vesiosuuskuntaan liittymisestä, mutta kuten sanoit, onhan se loppupeleissä kannattavaa. Se on kuitenkin sitten pysyvä ratkaisu jätevesien pumppaamiselle ja se helpottaa varmasti arkipäivää. Kätevää, jos saatte homman hoidettua yhdessä naapurin kanssa, säästyy hieman rahaa ja vaivaa varmasti.
    http://www.sktsuomi.fi/tuotevalikoimamme/jatevesipumppaamo-lps2000e/

    VastaaPoista
  2. Meille myös pumppaamoa mietitty, täytyy tarjouspyyntöjä pian alkaa lähettelemään. Tarkoituksena olisi saada kaikki valmiiksi kesään mennessä. Kiitos kun jaoit tämän. Oli todella hyödyllinen. https://www.vevi.fi/pumppaamot.htm

    VastaaPoista