keskiviikko 23. elokuuta 2017

Tilannekatsausta
Täällä taas, sorvin ääressä. Kuukausi hujahti aivan hetkessä ohi, ja harmiksemme olemme saaneet huomata, ettemme ole juuri saaneet edistystä aikaiseksi projektimme suhteen, ennen kuin vasta aivan viime päivinä! 

Suunnittelutarveratkaisuhakemuksen lähettäminen on viivästynyt, sillä tontillemme tulevaisuudessa rakentuvan tien paikasta oli epäselvyyksiä, sen kun täytyy luonnollisesti näkyä hakemuksessa. Peruskantavan tien tontillemme lähitulevaisuudessa rakennuttaa tonttimme myyjä.

Nyt kuitenkin asiat lähtivät siltä osin rullaamaan, ja tässä juuri saimme täytettyä hakukaavakkeen ja piirsimme asemapiirroksiin kohdan, josta tontillemme tullaan liittymään, rakennusten sijannit sekä viemärin liittymispisteen. Eikä sovi tietenkään unohtaa ystäväämme pohjoisnuolta, jonka piirtäminen on selvästi aivan oma taiteenlajinsa ;)


Ikävä kyllä, emme saaneet hakemuskaavaketta vieläkään 100 % valmiiksi, sillä muutamiin kohtiin joudumme kysymään ohjeita kunnan työntekijältä. Lisäksi hakemusta silmäillessämme, meitä tuli vastaan ensimmäistä kertaa termi Kiinteistörekisterikartta, ja nyt täytyykin selvittää, ajaako sen asian meidän 1:2000 karttamme, josta näkyy naapureiden kiinteistönumerot, vai tarvitseeko vielä sellainenkin hommata erikseen. 

Kun asiat on saatu selviteltyä, lähetämme samaiselle kunnan työntekijälle hakemuksemme ja kartat, joista hän saa sanoa mielipiteensä. Mahdollisten paranteluiden jälkeen otamme yhteyttä tuleviin naapureihin, ja sitten voimme vihdoinkin lähettää koko paketin eteen päin, viranomaislautakunnan käsiteltäväksi. Tavoitteenamme on ehtiä lokakuun käsittelyyn, toivotaan, että tämän aikataulun saamme pidettyä.

"Jee kartta valmis... Eikun oho...Rakennukset on väärällä laidalla tonttia..."

Lohkomisprosessistamme emme ole kuulleet vielä mitään, mutta se elääkin omaa elämäänsä tässä kaiken taustalla. Hieman kyllä hirvittää, kuinka paljon vastoinkäymisiä on tullut eteen projektin ollessa vasta tässä vaiheessa! Pelottaa, että hakemuksemme tulee bumerangina takaisin, ja pahimmassa kauhuskenariossamme emme saa laisinkaan hyväksyttyä päätöstä, jolloin tonttikauppamme raukeaisi, mutta tämä pelottava ajatus pyritään pitämään piilossa viimeiseen asti! Positiivista ajattelua täytyy vain pitää yllä, vaikka yksikään vaihe ei ole sujunut ongelmitta, mutta täytyy sitten toivoa, että itse rakennusvaihe armahtaisi meitä edes jollakin tasolla (Unissanne, joku sanoisi tähän). Jaksaa jaksaa! Tämä on kuitenkin se asia, mistä olemme haaveilleet jo vuosia, joten ainakaan ihan näin helpolla emme lannistu! :)

5 paperiarkkia myöhemmin... Se onnistui! Tällä versiolla lähdemme yrittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti