torstai 22. kesäkuuta 2017

Tervehdys!

Olemme aloittamassa elämämme ehkä mittavinta (Ja kalleinta, jaiks!) projektia, ja ajattelimme, että voisimme aloittaa samalla myös aiheeseen sopivan blogin pitämisen, se kun on ollut viime vuosina trendinä. Kyseessähän on siis oman talon ja ennen kaikkea oman kodin rakentaminen!

Olemme kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen ikävuoden puoliväliin ehtinyt pariskunta, joka on pitänyt yhtä rippikouluikäisestä saakka. Viimeisen neljän vuoden ajan, eli häistämme asti, olemme etsineet enemmän tai vähemmän aktiivisesti tontteja kotoseudultamme. Haave omakotitalosta on kuitenkin pysynyt matkassa jo suhteemme alkuajoilta asti, ja suhteemme karvaisempi osapuoli on haaveillut erityisesti itse rakennetusta talosta, joten tätä projektia hyvinkin luontevaa lähteä työstämään. 

Tontin löytyminen kotikunnasta osoittautui kuitenkin melko haastavaksi, korkean hintatason, vähäisen tarjonnan ja niiden harvojen potentiaalisten tonttien huonojen sijaintien vuoksi. Suurin osa tonteista hylättiin jo pelkästään ilmoituksen perusteella, vajaata kymmentä tonttia olemme käyneet paikan päällä katsomassa, joista pari oli sellaiset, joista kiinnostuimme hieman. Ne kuitenkin päätyivät hylättyjen listalle mm. yhdeltä tontilta löytyneen muinaisjäänteen vuoksi. Museovirasto olisi todennäköisesti halunnut laittaa kapuloita rattaisiin tontille rakentamisen suhteen, joten katsoimme parhaaksi hylätä sen ehdokkaan. Eräässä tontissa taas maaperä paljastui niin kosteaksi, että rakennusten sijoittelu tontille olisi ollut oma hommansa, paaluttamisista puhumattakaan. 

Seurasimme päivittäin mahdollisia tontti-ilmoituksia netissä, ja laitoimme "Halutaan ostaa" ilmoituksia myös itse, mutta ei! Turhautuminen alkoi iskeä viime vuoden puolella, ja aloimme vakavissamme miettiä, josko ostaisimmekin vain valmiin talon jostakin. Onneksi kuitenkaan niiden etsintään emme sitten ehtineet lähteä täysillä, sillä lopultakin, tänä keväänä onni potkaisi meitä melkoisen sattuman kautta, ja sopiva tontti löytyi! Tämä olikin ainoa tontti, josta kuulimme vain puskaradion kautta, emmekä netin ilmoituksien seasta!

 Joten, ystävä rakas, älä luovuta, mikäli painit samojen ongelmien kanssa! Aina kannattaa kysellä maanomistajilta, ja tiedustella tuttavapiiristä, jos vaikka joku sattuukin tuntemaan jonkun, joka on myymässä maata. Näin kävi myös meillä, sillä saimme kuulla tontista sukulaisen tuttavan tutun kautta! 

Kuultuamme mahdollisesta tonttiehdokkaasta, otimme myyjään välittömästi yhteyttä ja sovimme tapaamisen. Niinpä, eräänä viikonloppuna sitten kaarsimme muutaman hehtaarin kokoisen koivumetsän laitamille myyjän kanssa, ja lähdimme tutustumaan maastoon. Myyjä kertoi, että hänen tarkoituksenaan on lohkoa useampikin tontti tuolta alueelta. Katselimme aluetta, ja kuulimme, että eräät toiset olivat olleet kiinnostuneita alueen idän puolella sijaitsevasta peränurkan tontista, joten jätimme sen osan alueesta omaan arvoonsa, ja kiinnostuksemme heräsi lännen puoleiseen peränurkkaan.

Lopulta kuitenkin selvisi, että nämä toiset ostajaehdokkaat eivät olleetkaan enää kiinnostuneita tästä idänpuoleisesta tontista, ja päätimmekin tehdä siitä sitten tarjouksen! Se kun on alueen parhaiten sijoittuva nurkka! Myyjä hyväksyi onneksemme tarjouksen, ja muutamien mutkien kautta, joita tarjoili mm. meidän kotikuntamme, saimme tehtyä kaupat tontista! Olo oli, ja on edelleen kuin lottovoittajalla, ainakin voisi kuvitella sen tuntuvan samalta ;) 

Tässä pieni briiffaus siitä, kuinka olemme päätyneet tähän pisteeseen, missä juuri nyt olemme. Tästä on hyvä aloittaa tämä varmasti verta, hikeä ja kyyneliä vaativa operaatio, mutta silti mennään rohkein mielin kohti tulevaa!

Omakotitalon tontin kuva pellolta päin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti