sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Naapureiden kuuleminen, DONE!

Finally! Se on tehty, nyt on 13 naapurin nimet papereissa! Kävimme kiltisti ovelta ovelle hakemassa allekirjoitukset naapureidenkuulemispapereihin, ja pakko myöntää, että vaikka kuinka kirjoittaja itse työskenteleekin ravintolan kassalla, ja tapaa työssään joka päivä uusia ihmisiä, on täysin vieraiden ihmisten ovelle meno jostakin syystä kamalan vaikeaa ja jännittävää. Siitä on kuitenkin hengissä selvitty ja hyvä näin, asiat etenevät VIHDOIN! 

Yritimme ensin soittaa tuleville naapureille, tarkoituksenamme oli tiedustella heiltä, että onnistuisiko kuuleminen sähköisesti Lupapisteen kautta, tai vaihtoehtoisesti olisimme kysyneet, koska olisi hyvä aika tulla piipahtamaan, jos sähköinen kuuleminen ei onnistuisi. Noh, yksikään ei vastannut puhelimeen! :D Täytyy sanoa, että kyllähän tuo hieman huvitti, että niin monta ihmistä, joista yksikään ei vastannut. Onneksi kuitenkaan asia ei siihen kaatunut, vaikka hieman enemmän rohkeutta jouduimmekin itse keräämään, ovelta ovelle kiertoa varten ;) 

Loppujen lopuksi, kolme naapuria kuittasi oman kuulemisensa Lupapisteen kautta,  sillä paikan päälle päästyämme he olivat juuri lähdössä tienpäälle, ja asia saatiin parhaiten hoidettua niin. Tulipahan testattua tuokin palvelu kuitenkin, ja täytyy sanoa, että hirmuisen kätevältä se vaikutti!

Tonttimme lohkominen on edelleen kesken, lainhuuto ei ole tullut voimaan vieläkään, ja kohta meidän täytyy soitella tästäkin asiasta perään, että missä maksaa? Eipä sekään vaihe sitten ongelmitta sujunut, mutta edelleen, positiivisen luottavaisena eteen päin mennään asioiden suhteen. 

En ole varma, olenko aikaisemmin kirjoittanut tänne blogiin tästä, melko varmasti olen, mutta kirjoitetaan nyt joka tapauksessa, kun se kerran asiaan liittyy: Tonttimme lohkomisen valmistuttua, meillä ei käytännössä ole vielä muita rajanaapureita, kuin tonttimme myyjä. Koska kantakiinteistöllä, josta tontti siis lohkotaan, on naapureita pilvin pimein, jouduimme kaikki nämä kuulemaan, mikä omalla tavallaan turhauttaa, mutta säännöt ovat tietenkin sääntöjä. 

Pääsimmehän kuitenkin samalla tapaamaan lähiseudun asukkaita! Valtaosa naapureista oli aivan mielettömän mukavia, mikä tietenkin vahvistaa entisestään sitä hyvää fiilistä, mikä tuosta paikasta on. 

Mikä taas on tökkinyt?


Tämä kuulemisasia venyi jälleen suunnitellusta, kun emme saanee kunnastamme vastauksia kyselyymme ajaako tekemämme kartta asiansa, eli toisin sanottuna, onko kartta vaaditunlainen.

Odottelimme parin viikon ajan vastauksia sähköpostiimme, ja soittelimme perään, mutta emme tavoittaneet työntekijää. Lopulta meille vastattiin 1.9., että kaikki palvelut asian tiimoilta ovat siirtyneet ensimmäinen päivä syyskuuta alkaen nettiin, Lupapisteeseen. Kysymyksiin vastattaisiin siellä. Siinä kohtaa huumori kyllä meinasi taas loppua aivan tyystin, kun asia oli muutenkin venynyt, ja kaikki piti sitten aloittaa alusta. 

Tarkoituksenamme oli alkujaan aloittaa rakentaminen ensi keväänä, mutta nyt alkaa vahvasti vaikuttaan siltä, että se siirtyy nyt myöhemmälle kesään tai syksylle, huoh. Eniten tietysti harmittaa se, että suurin osa näistä hidastuksista on ollut sellaisia, joihin emme ole voineet itse vaikuttaa, mutta minkä teet.

Onneksi hakemus on kuitenkin nyt vetämässä, ja jäämmekin odottelemaan tuomiota suunnittelutarveratkaisusta, kasvavan kauhun vallassa ;) 

Ps. Fiilistä nostavaa tekemistä kuitenkin luvassa, kun olemme menossa Omakotimessuille, Vantaan Myyrmäki halliin parin viikon päästä, jes :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti